Informatie

De kinderserie "Jelger de goochelaar" is een initiatief van filmmaker/zanger Jelger Dees. Sinds 2010 woont Jelger de goochelaar in het dorpje Belderplons, waar hij vele avonturen beleeft. Spanning, humor, actie en vrolijkheid staan centraal in alle series.

Meerdere keren per jaar wordt de nieuwste serie als film vertoond in theater De Naald in Naaldwijk en uitgezonden door de regionale omroep WOS.

Het dorpje Belderplons heeft hele bijzondere inwoners, zoals: een clown, drie eigenwijze zusjes, een taartverslaafde commissaris, een norse inspecteur, een zwarte speurhond genaamd Witje, een strenge buurvrouw, een domme agent, een boze tovenaar, een eenzame heks en een geniepige juwelendief. Als je meer over hen te weten wil komen, kun je hier kijken. 

Oorspronkelijk ontstond de serie uit heimwee naar de jeugdseries uit de jaren '70 en '80, waar Jelger zich door laat inspireren. "In de oudere jeugdseries zie je vaak dat het verhaal ijzersterk is. Denk bijvoorbeeld aan Q&Q, dat zijn verhalen die je tegenwoordig niet meer tegenkomt. Het tempo ligt tegenwoordig veel hoger. Dat is niet zo'n probleem, zolang het verhaal er maar niet onder lijdt, wat jammer genoeg wel gebeurt. Jeugdseries van nu prikkelen mij te weinig."

Het resultaat is een eigentijdse kinderserie. Spannend, snel, grappig en verrassend!